Lekari KCS obavili hiljadu pregleda u Majdanpeku i Donjem Milanovcu

MAJDANPEK, DONJI MILANOVAC – Zahvaljujući saradnji Opštine Majdanpek lekara Kliničkog centra Srbije, tokom prošle godine u majdanpečkom domu zdravlja i Zdravstvenoj stanici u Donjem Milanovcu obavljeno je oko hiljadu hiruških, ultrazvučnih i neurohiruških pregleda.

Uspostavljanjem ove saradnje cilj je bio da  vrhunske stručnjake Kliničkog centra Srbije približimo našim sugrađanima i na taj način značajno podignemo nivo zdravstvenih usluga. Zbog izuzetnog odziva građana,  saradnja će biti nastavljena, a u planu je i nabavka laparaskopskog video stuba, kako bi se i ovakve operacije ubuduće obavljale u majdanpečkoj bolnici“, istakao je prilikom poslednje posete lekara Majdanpeku, Nikola Naunović, predsednik Skupštine opštine koji se, takođe, zahvalio kompaniji Ziđin koja je donirala dva miliona dinara za nabavku neophodne medicinske opreme.

Smatram ovaj potez lokalne samouprave izuzetno značajnim, tim pre, što se prilikom ovakvih, najčešće, preventivnih pregleda otkriju i određeni zdravstveni problemi, pa sam tako i sam obavio nekoliko hiruških intervencija u Beogradu, upravo kod pacijenata koje sam prethodno pregledao u Majdanpeku“, rekao je dr Branislav Olujić, transplantacioni hirurg Kliničkog centra Srbije.

Pored doktora Olujića, u Majdanpeku i Donjem Milanovcu tokom prošle godine ordinirali su i doktor Dragan Vasin, specijalista radiologije i dr Jane Arsov, specijalista neurohirurg.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *