Majdanpečki osnovci na „Festivalu zmajevih čamaca“

0

Kineski praznik “Festival zmajevih čamaca” obeležen je i u majdanpečkom Ogranku kompanije Srbija Ziđin Koper. Njihovi gosti bili su učenici OŠ “Mihajlo Sporić” koji su se i sami oprobali u spremanju knedli u bambusovom listu, jelu koje se tradicionalno priprema za ovaj praznik.

MAJDANPEK – Tradicionalni kineski praznik “Festival zmajevih čamaca” koji se od 2009. godine nalazi i na Uneskovoj listi nematrijalne baštine, na prigodan način obeležen je i u majdanpečkom Ogranku kompanije Srbija Ziđin Koper.

Njihovi gosti bili su učenici Osnovne škole “Mihajlo Sporić” koji su se i sami oprobali u spremanju knedli u bambusovom listu, jelu koje se tradicionalno priprema za ovaj praznik.

Pored toga, učenici su bili u prilici da se upoznaju i sa umetnošću kineske kaligrafije i rezbarenja.

Da je lepota u različitosti potvrdilo se i ovoga puta, baš kao i nedavno prilikom učešća predstavnika majdanpečkog Ogranka Srbija Ziđin Kopera na “Plašintijadi”, gastronomskoj manifestaciji u Rudnoj Glavi gde su gosti iz Kine probali tradicionalni vlaški specijalitet, a kao učesnici pripremali i služili čuvene kineske knedle i nudle.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *