Međunarodna likovna kolonija od sutra u Debelom Lugu

MAJDANPEK – Udruženje umetnika Majdanpek domaćin je pete umetničke kolonije pod nazivom „Kameni grad u drvetu i boji“, koja će od 20. do 27. avgusta biti organizovana u Debelom Lugu.

„Tema ovogodišnje kolonije, u kojoj će učestvovati 20-tak umetnika iz zemlje i sveta, je „Život“. Osim članova udruženja, tradicionalna međunarodna kolonija okupiće i poznate slikare i vajare iz Bora, Beograda, Novog Sada, Užica, Crne Gore, Makedonije, Engleske, Francuske, Bugarske i Austrije“, kaže Tatjana Karabašević, predsednik Udruženja umetnika Majdanpek.

Osim likovnih stvaralaca u koloniji će učestvovati i novinari i blogeri, a biće organizovano i pesničko veče.

„Radovi koji nastanu tokom ovogodišnje kolonije biće predstavljeni naredne godine, a majdanpečka publika od 22. avgusta moći će da uživa u izložbi 30 radova 15 učesnika prošlogodišnje kolonije, koja će u majdanpečkoj galeriji biti otvorena deset dana“ dodaje Tatjana Karabašević, predsednik Udruženja umetnika Majdanpek.

Članovi udruženja umetnika Majdanpek nakon likovne kolonije učestvovaće i na tradicionalnim Braničevskim paletama.

Međunarodna likovna kolonija od 20. do 27. avgusta u Debelom Lugu, 19. avgust 2017 (RTV Bor)
Dvadesetak umetnika iz zemlje i sveta učestvovaće od 20. do 27. avgusta u likovnoj i vajarskoj koloniji pod nazivom „Kameni grad u drvetu i boji“. Tradicionalnu manifestaciju koja okuplja poznate domaće i svetske umetnike i ove godine u Debelom Lugu organ

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.