Međunarodni sertifikat za povoljno poslovno okruženje u Boru

BOR – Grad Bor je dobio međunarodni Business Friendly Certification (BFC), koji garantuje povoljno poslovno okruženje, čime je postao deseta lokalna samouprava u Srbiji koja ima ovaj dokument. Time je napravljen još jedan korak ka privlačenju kompanija iz inostranstva da svoje pogone za proizvodnju delimično ili potpuno prebace na teritoriju grada Bora, s obzirom na to da ovaj sertifikat na međunarodnom nivou ima veliki značaj.

Grad Bor je u proces sertifikacije ušao pre nešto više od godinu dana i uspeo da ispuni više od tri četvrtine zahteva i standarda koji su neophodni za njegovo dobijanje, koji između ostalog podrazumevaju uređenu infrastrukturu, sistem dobijanja građevinskih i drugih potrebnih dozvola, olakšice novim privrednim subjektima i aktivan obrazovni sistem.

Do sada je nekoliko firmi pokazalo interesovanje za otvaranje novih proizvodnih pogona u Boru, a očekuje se i veće interesovanje nakon dobijanja BFC serifikata i završetka postupka urbane industrijske komasacije, koji je planiran do kraja 2021. godine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *