Moguće uvođenje vanredne situacije u Zaječaru

0

Prema poslednjim podacima još 15 osoba iz Zaječara pozitivno je na virus covid-19. Među novozaraženima je šest osoba ženskog i devet muškog pola, starosne dobi od dve do 74 godine, pokazuju rezultati 35 obrađenih uzoraka iz Zaječara. Od početka pandemije do danas, u Zaječaru je 195 osoba zaraženo virusom covid-19, a čekaju se rezultati za još preko 200 testiranih Zaječaraca.

Komandant Štaba za vanredne situacije i gradonačelnik Zaječara Boško Ničić rekao je da je 35 hospitalizovanih covid-19 pozitivnih pacijenata u Zdravstvenom centru Zaječar, dva u Kliničkom centru Niš i skoro dvadeset u kućnoj izolaciji i pod zdravstvenim nadzorom i da je jasno da, ukoliko svi ne počnu da poštuju propisane mere, sledi izuzetno loš scenario razvoja epidemije.

On je najavio da će nakon današnje zajedničke sednice vodećih ljudi lokalnih samouprava Zaječarskog i Borskog upravnog okruga, sa načelnicima okruga i rukovodstvom Zavoda za javno zdravlje “Timok”, biti održana i sednica Štaba za vanredne situacije grada Zaječara, na kojoj će biti donete nove mere uz moguće uvođenje vanredne situacije, smanjivanje radnog vremena ugostiteljskih objekata, objekata brze hrane, pekara i sličnih mesta “masovnog večernjeg kršenja mera”, kao i zatvaranje javnih parkova i svih kupališta i izletišta koja, u večernjim satima posebno, postaju mesta visokorizičnih okupljanja, posebno mlađe populacije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *