Na delu Starobanjskog puta uništene bankine

Iako je Starobanjski put, od naselja Metalurg do saobraćajnice prema Brestovačkoj Banji, asfaltiran pre tri godine, na pojedinim deonicama bankine su uništene i potkopan je put. Zbog toga je saobraćaj na ovoj relaciji otežan.

BOR – Na delovima puta koji spaja naselje Bor 2 i i Starobanjski put u Boru atmosferske vode su zapušile kanale i uništile bankine, što je potkopalo i saobraćajnice. Zbog takvih kanala već duže vreme je i mimoilaženje vozila  gotovo nemoguće. Problem je posebno izražen od kada su na ovoj relaciji počeli da saobraćaju gradski autobusi.

Da bi se obezbedilo normalno mimoilaženje vozila neophodno je da se prošire i otpuše kanali, i na taj način stvore uslovi da atmosferske padavine mogu da otiču, a zatim da se nasipa rizla po pola metra sa obe strane. Ovo je privremeno rešenje sve dok se ne obezbede finansijska sredstva da se put prošri na projektovanih pet i po metara“, rekao je načelnik Odeljenja za planiranje i razvoj Dragan Jelenković.

S obzirom na najavaljeni veći priliv finansijskih sredstava u opštinsku kasu, rešenje ovog problema se uskoro očekuje.

Ja se nadam tokom sledeće godine, imajući u vidu da će lokalna samouprava veliki deo novca izdvojiti  za održavanje puteva u gradu i selima zahvaljujući finansijskim sredstvima koja bi trebalo da pristignu iz RTB-a Bor“, dodao je Jelenković.

Starobanjski put je asfaltiran pre tri godine i prema projektu širina puta trebalo je da bude pet i po metara. Zbog nedostatka para put je uži za metar i po što je naravno od samog početka, i bez ovih dodatnih problema, otežavalo saobraćaj.

 

Na delu Starobanjskog puta uništene bankine, 23. decembar 2016. (RTV Bor)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.