Na nišanu medalje

BOR – Na Šampionat Evrope u streljaštvu u disciplinama vazdušnog oružja u Arnhemu u Holadniji reprezentacija Srbije putuje, posle trodnevnih zajedničkih priprema u Smederevu. Među njima i Boranka i dvostruki evropski prvak Bobana Veličković strelac kluba „Bor 030“ koja će pokušati da se ponovo popne na krov Evrope i osvoji i treću titulu.  Srećko Pejović sportski direktor Streljačkog saveza Srbije ocenio je da su strelci imali baš zgusnut raspored i da su pripreme u Smederevu dobrodošle da se popravi sve ono što nije bilo baš najbolje a uočeno je na finalu kupa.  U Moskvi prošle godine na Evropskom šampionatu, osvojene su tri medalje – zlatna uz evropski rekord ženske reprezentacije puškom, srebrna Andree Arsović i bronzana Ivane Maksimović, obe vazdušnom puškom. Pejović smatra da su naše ekipe u svim disciplinama sposobne za visoke plasmane  u Arnhemu, a u svakoj selekciji postoje i kandidati za pojedinačna finala i borbu za trofej.  I reprezentativka Srbije Zorana Arunović smatra da se od eniorske ekipe u  disciplini vazdušni pištolj na ovom prvenstvu slobodno može očekivati medalja.
Povoljna okolnost je i da nema dodatnog opterećenja jer ovo takmičenje nije kvalifikaciono za Rio, tako da su na nišanu samo evropske medalje.
Na prvenstvu  u Arnhemu, koje traje do osmog marta gađaće ukupno 18 strelaca u šest ekipa – puška seniori: Milenko Sebić, Milutin Stefanović i Stevan Pletikosić, seniorke: Andrea Arsović , Ivana Maksimović i Dragana Todorović. Pištoljem će gađati – seniori: Damir Mikec, Dimitrije Grgić i Andrija Zlatić. U konkurenciji  seniorki sedmog marta od devet sati i 30 minuta pucaće Zorana Arunović, Jasna Šekarić i Bobana Veličković, a finale je predviđeno istog dana od 11 sati i 30 minuta.   
 
[iframe frameborder=“0″ width=“560″ height=“315″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x2ik46f“ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *