Sanacija glavnih problema sa atmosferskom kanalizacijom

BOR – Zgrada u ulici Nikole Pašića broj 22 bila je poslednje tri godine poplavljena nekoliko puta, zbog atmosferskih padavina, vode koja se sliva i sakuplja ispred ulaza i odvoda koji nije dobro rešen. Velika šteta pričinjena je stanarima, posebno kada se u obzir uzme da je u delu podruma stambeni prostor.
Za ovaj problem pronađeno je rešenje. Nadležne službe, Direkcija za izgradnju Bora i JKP Vodovod u okviru redovnog održavanja atmosferske kanalizacije počeli su izradu novih slivnih kanala i odvoda.

„U ovoj zgradi u ulici Nikole Pašića broj 22 i u celom ovom rejonu bilo je najviše problema zbog atmosferskih padavina, jer se sva voda iz viših delova grada slivala ovde. da bi to rešili. U okviru redovnog održavanja radnici JKP „Vodovod“ koji su imali najbolju ponudu na tenderu, završavaju sanaciju. Rade se tri rešetke i i odvod do zgrade, a sva voda se usmerava ka glavnoj šahti.“
– kaže Verica Aničić, direktor Direkcije za izgradnju Bora.

„Od kada sam ja ovde dva puta je bila velika poplava. To je bilo strašno, poplavljeni su podrumi, stambeni deo i zajednička prostorija. Praktično sve što je bilo poplavljeno moralo je da se baci. Samim tim i troškovi su bili veliki. Reagovali smo jer problem mora da se reši. Jedva mogu da poverujem da smo uspeli u tome da počnu radovi. Nadležni su obećali i ispunili obećanje.“
– kaže Snežana Stojanovski, predsednik Saveta stanara.
 
U Direkciji za izgradnju Bora kažu da je u planu i uređenje atmosferske kanalizacije u Majdanpečkoj ulici, na delu koji je ispod Zelene pijace, jer se tu često zadržava velika količina vode i pravi probleme i pešacima i vozačima.
[iframe frameborder=“0″ width=“560″ height=“315″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x2ihal9″ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *