Na porodičnu kuću Dimitrija Petrovića u Negotinu bačena eksplozivna naprava

0
NEGOTIN – Oko 4 sata jutros, pored stepenika ulaznih vrata porodične kuće Dimitrija Petrovića, u ulici Devetog maja, broj 19, u Naselju Miloševski put u Negotinu, bačena je eksplozivna naprava, koja je pričinila materijalnu štetu na kući i pomoćnim objektima, ali na sreću povređenih nije bilo. Na lice mesta po pozivu komšija koje je probudila snažna detonacija i samog Petrovića, ubrzo su stigli pripadnici Policijske stanice i dežurni zamenik osnovnog javnog tužioca u Negotinu, koji je izvršio radni uviđaj. Konstatovano je oštećenje fasade i zastakljenih površina.  Delovi eksplozivne naprave  su uzeti i poslati na veštačenje koje će pokazati o kakvoj je napravi reč, kog je kapaciteta, domena i punjenja. Osnovno javno tužilaštvo uputilo je zahtev policiji u cilju otkrivanja NN lica, počinioca ovog krivičnog dela sa umišljajem.
Dimitrije Petrović je godinama bio na funkciji šefa Odeljenja za budžet, finansije i lokalnu poresku administraciju, a početkom ove nedelje rešenjem je raspoređen na drugo radno mesto.  U izjavi  koju je  dao Regionalnoj TV Bor, Petrović je ovaj vandalski čin doveo u vezu sa poslovima koje je obavljao na funkciji načelnika budžeta, na kojoj je doskora bio.
U komentaru, Nadica Vasić, zamenica predsednika Opštine Negotin je osudila vandalski čin i izrazila nadu da će istraga u najkraćem roku otkriti počinioce ovog nedela.
Istraga je  u toku.    
[iframe frameborder=“0″ width=“480″ height=“270″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x2ir1oe“ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *