Najveći problem JKP „Toplana“ velika dugovanja

BOR – Najveći problemi Toplane u Boru su velika dugovanja koja su počela da se gomilaju još od 2002.godine i sada samo za struju iznose 850 miliona dinara. Rukovodstva Opštine Bor i Toplane pokušavaju u saradnji sa menadžmentom EPS-a da reše ovaj gorući problem.

„Već početkom ove godine održaćemo ponovo sastanak u Vladi i na putu smo da rešimo ovaj problem“ – rekao je predsednik Opštine Bor Živorad Petrović.

Osim za struju Toplana duguje i za ugalj . Samo rudnicima Kolubare 350 miliona dinara.

„Do 2010. godine nije plaćen ni dinar za ugalj iz Kolubare. Te godine uzeli smo 2.500 tona i platili avansno 15 miliona dinara. I sada sve te dugove moramo mi da otplatimo“ – dodao je Petrović.

U neposrednoj vezi sa dugovanjima Toplane su i svakako i neizmirene obaveze građana. Potrošači za grejanje duguju 650 miliona dinara i to je jedan od razloga što Toplana nije u mogućnosti da redovno izmiruje obaveze .

„Samo polovinu da nam uplate mi bi rešili dugovanja. Što se tiče cene grejanja ona je više godina ista , iznosi 72 dinara po kvadratnom metru i među najnižim je u Srbiji. Pošto je ekonomska oko 130 dinara, lokalna samouprava je u obavezi da subvencijama pomaže Toplanu “ – pojasnio je predsednik Opštine Bor Živorad Petrović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *