BOR – Sneg koji od drugog januara pada u Srbiji nije iznenadio putare, ali zbog vetra i niske spoljne temperature ipak pravi probleme vozačima. Radnici borskog Javno komunalnog preduzeća Treći oktobar počeli su uklanjanje snega u noći između drugog i trećeg januara, a čišćenje u gradu i ka seoskim mesnim zajednicama traje i dalje. Prioritet su glavne ulice u gradu, a kada one budu očišćene počeće čišćenje sporednih i prigradskih ulica.

„Mi smo noćas počeli da bacamo so jer je debljina snežnog pokrivača bila minimalna. Danas od deset sati na terenu u gradu je pet vozila i solana. Čistimo ulice prvog i drugog prioritea, a tokom popodneva, po nalogu Direkcije za izgradnju Bora trebalo bi da počne i čišćenje trotoara. Oko podneva, kada smo dobili nalog, počeli smo čišćenje puteva ka seoskim mesnim zajednicama. Zbog vetra je moguće stvaranje smetova pa ćemo dežurati i po potrebi uklanjati snežne nanose. Na zalihama ima dovoljno soli i rizle.“ – kaže Dalibor Orsovanović, direktor JKP „Treći oktobar“.

Dežurna zimska služba Javno komunalnog preduzeća „Treći oktobar“ uklanjaće sneg sa gradskih ulica i sa puteva ka selima u opštini Bor i tokom noći, kako ne bi došlo do stvaranja većeg sloja snega na putevima. Vozačima se svakako preporučuje veoma oprezna vožnje zbog leda na putu i eventualnih smetova, upozoravaju iz Auto moto saveza Srbije.

[iframe frameborder=“0″ width=“600″ height=“450″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x3kl68o“ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *