Životnim okolnostima, naš sugrađanin Nebojša Jovanović, već nekoliko meseci živi bez krova nad glavom i bez sredstava za život dostojnim čoveka. Imao je u vlasništvu nekretnine, svojevremeno bio zaposlen u fabrici, ali sada, još koji mesec do penzije čeka kao beskućnik. Osim nadležnih službi, za pomoć se obratio TV Bor, kako bi javnost upoznao sa trenutnim socijalnim statusom.

BOR – Nebojša Jovanović, rođeni Zaječarac koji od malena živi u Boru, već nekoliko meseci je beskućnik. Nakon smrti majke, Nebojša je nasledio dvosoban stan. S obzirom na to da nije zaposlen i da je jedan period živeo od socijalne pomoći, za kratko vreme nagomilala su se dugovanja za komunalije, pa je bio pronuđen da ga proda. Namirio je dugovanja, a od dela novca kupio je garsonjeru. U međuvremenu je, kaže pokušao da se zaposli, ali bezuspešno jer poslodavci retko zapošljavaju ljude u zrelim godinama. Tako da su se, i ovog puta stanarina i ostala dugovanja nagomilala i bio je prinuđen da proda i garsonjeru i od tada je praktično na ulici. Pomoć je, kaže potražio od Centra za socijalni rad, pokušao je da sa svojim problemom upozna i nadležne u Gradskoj upravi, a razmišljao je da živi i u nekom od manastira.

U Centru za socijalni rad u Boru ističu da postoji mogućnost da smeštaj potraži u nekom od Domova za stara lica u državnom vlasništvu, uz odgovarajući zahtev i prateću lekarsku dokumentaciju za prijem u ovu vrstu ustanove. „Imenovani već duže vreme nije podnosio zahteve za novčanu ili pravnu pomoć. Inače, pravo na novčanu socijalnu pomoć, posredstvom Centra za socijalni rad, u određenom vremenskom periodu ne može ostvariti lice koje je prodajom ili poklonom neke nepokretnosti sebe materijalno obezbedelio za neko vreme“ naglasila je Jelena Ristić, v.d. direktora Centra za socijalni rad u Boru.

Nebojša ima desetak godina radnog staža koje je nakupio u Fabrici bakarne žice. U decembru ove godine puni 65 godina, tako da će steći uslov za starosnu penziju. Do tada mu je, naglašava hitno potreban novac da bi preživeo i poziva sve koji mogu da pomognu da uplate novac na broj mobilnog telefona 062 354943, putem post neta na ime Nebojša Jovanović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.