Nedelja dan žalosti u Srbiji

BEOGRAD – U nesreći su stradali major Omer Mehić, kapetan Milovan Đukarić, tehničari zastavnici Nebojša Drajić i Ivan Miladinović i zdravstveni radnici Dževad Ljajić i Miroslav Veselinović, kao i beba iz porodice Ademović. Anesteziolog, tehničar i beba stara pet najpre su ambulantnim kolima upućeni u Klinički centar Kragujevac, ali je sanitetsko vozilo, zbog velikog odrona kod Bogutovca na magistralnom putu Raška-Kraljevo nekoliko sati bilo blokirano. Zbog hitnosti situacije, po njih je Vojska Srbije poslala helikopter koji se srušio u blizini aerodroma Nikola Tesla.
Helikopter Vojske Srbije bio je opremljen svim uređajima za akcije spašavanja, a prema rečima ministra odbrane Bratislava Gašića, piloti koji su izgubili život bili su najbolji piloti Vojske Srbije.
Pretpostavka je da su uzroci nesreće najverovatnije loši vremenski uslovi i magla, a načelnik Generalštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković saopštio je da, nakon obavljenog uviđaja, istražni organi nastavljaju da rade svoj posao u skladu sa zakonom.
Povodom tragične nesreće, Vlada Republike Srbije održala je vanrednu sednicu, otvorenu za javnost, na kojoj je donela odluku da nedelja, 15. mart, bude dan žalosti u Republici Srbiji.
Ministarstvo odbrane saopštilo je da je formirana komisija koja će utvrditi odgovornost za pad helikoptera.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.