Nove drobilice za više koncentrata iz Majdanpeka

MAJDANPEK – Prva, od dve nove “HP6” drobilice koje će u majdanpečkom Rudniku bakra pomoći da se poveća kapacitet drobljenja rude i da tako ovaj deo procesa više ne bude prepreka povećanju prerade rude sa 3,5 na šest, odnosno 8,5 i 11 miliona tona godišnje, dopremljena je u Rudnik bakra Majdanpek. Očekuje se da ona počne da radi polovinom juna do kada bi trebalo da stigne i bude postavljen i metal detektor.

Nova “HP6” drobilica je kapaciteta 500 do 800 tona na sat u zavisnosti od granulata koji daje. Njene tehničke karakteristike omogućavaju da se poboljša sigurnost rada drobljenja, a samim tim i poveća ukupan kapacitet, kažu u RBM-u. Povećanjem kapaciteta drobljenja stvaraju se uslovi da i flotacija ostvari veću proizvodnju, a pre svega poveća časovni učinak mlinova.

Druga drobilica ovog tipa spremna je za isporuku, a obe vrede više od milion dolara i deo su velikih ovogodišnjih ulaganja u povećanje kapaciteta prerade rude u majdanpečkom Rudniku bakra.

Početak juna u ovom delu RTB-a Bor obeležiće i veliki remont primarne drobilice zbog čega će flotacijska proizvodnja sedam dana biti zaustavljena. To vreme će biti iskorišćeno za radove duž čitave linije proizvodnje bakra, od primarnog drobljenja do filtraže, sa ciljem da se preduprede eventualni neplanirani zastoji, ali i obave poslovi i povezivanje opreme i postrojenja koja se samo u takvim uslovima mogu uraditi. Na tim poslovima biće angažovani svi zaposleni da bi, kasnije, proizvodnja počela punim kapacitetom.

Cilj svih ovih radova je povećanje kapaciteta drobljenja i flotiranja kako bi do kraja godine iz Majdanpeka stiglo što više koncentrata bakra.

[iframe frameborder=“0″ width=“600″ height=“450″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x2sb2vs“ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.