Novi izgled sajta Radio televizije Bor

0

BOR – Sajt radio televizije Bor zvanično je postavljen i počeo da radi krajem marta 2010. godine. Za više od pet godina rada sadržaja je bilo sve više, uz stalno postavljanje novih informacija i video materijala. Svi sadržaji iz produkcije Televizije Bor, vesti, prilozi, autorske emisije i razgovori sa gostima u Jutarnjem programu i drugim emisijama dostupni su u svakom trenutku. Adresa www.rtvbor.rs je ostala ista, ali je od početka jula, prezentacija dobila novi izgled i dodatne sadržaje.

„Ono što je specifičnost našeg sajta i što ga čini autentičnim jeste to da se tu nalaze samo informacije iz ovog dela Srbije iz Borskog, Zaječarskog i Braničevskog okruga koje naša kuća pokriva signalom.  Sajt nije opterećen, što je uglavnom slučaj kod drugih, vestima, zanimljivostima iz Evrope i sveta uopšte, već svako ko poseti naš sajt zna unapred da će tu moći da dobije  informacije o događajima iz našeg okruženja koje i interesuju ljude koji žive na ovim područjima. Novina u ovoj novoj verziji našeg sajta jeste magazinski deo gde će biti tekstovi, osvrti, kritike, analize nekih događaja iz kulture, nauke, umetnosti, obrazovanja, ali i drugih oblasti, sve u zavisnosti od interesovanja, a pisaće ih ljudi od struke, sa kredibilitetom, koji su se dokazali u oblastima kojima se bave. Uspostavili smo, na obostarno zadovoljstvo, jedan novi vid saradnje i partnerstva sa našim dugogodišnjim saradnicima a to su Muzej rudarstva i metalurgije u Boru, Narodna biblioteka, Centar za kulturu i Turistička organizacija opštine Bor  koji će nam dostavljati autorske tekstove svojih zaposlenih, a znamo da naši saradnici koji rade u ovim ustanovama imaju autoritet i zaslužili su svojim dosadašnjim radom poverenje i nas u ovoj medijskoj kući a i građana, da ono što rade to čine kvalitetno, odgovorno i da njihova reč i stav imaju težinu. Takođe, koristim priliku da pozovem i ustanove kulture u gradovima u okruženju da nam se jave i pridruže ukoliko su zainteresovani za ovakvu saradnju sa Regionalnom Televizijom Bor jer smatram da je ovo ideja koju treba podržiti i da time dajemo mogućnost da se čuje i čita o temama koje nisu često ili nisu uopšte prisutne u javnosti.“ – kaže  Danijela Novović, glavni i odgovorni urednik RTV Bor.

Zahtevi korisnika interneta su sve veći. Cilj redizajna bio je da prezentacija Radio televizije Bor bude što jednostavnija za korišćenje i dostupna na svim uređajima.

Sajt televizije Bor je jedan od najposećenijih informativnih sajtova u Istočnoj Srbiji. Prosečna poseta, zavisno od događaja koji se prate je oko 90 hiljada jedinstvenih poseta i oko milion pregleda na mesečnom nivou. Osim toga, RTV Bor ima i profile na društvenim mrežama gde na facebook-u imamo gotovo 6 hiljada lajkova i oko 200 hiljada pregleda postova mesečno a na twiter-u imamo oko 800 pratilaca i oko 15 hiljada tvitova.“ – naglašava Sandra Milutinović, tehnički urednik sajta.

„Redizajnom smo prilagodili sajt novim zahtevima. zadržali smo plavu bolu koja je na neku način brend Radio televizije Bor, ali smo olakšali snalaženje na sajtu i pojednostavili pregled informacija. Novina je da je sajt potpuno prilagođen desktop računarima, mobilnim telefonima i tablet računarima. U toku je izrada nove aplikacije za android platformu, a nakon toga radićemo iPhone i Windows aplikacije.“ – kaže Miloš Grozdić, dizajner sajta.

Kako bi se olakšala pretraga novih sadržaja, svi tekstovi i video materijali objavljeni do kraja prošle godine mogu se naći u delu arhive, a u okviru novog sajta mogu se naći samo tekstovi i video materijali iz 2015. godine.

[iframe frameborder=“0″ width=“600″ height=“338″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x2wc8po“ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *