Opštinsko veće: Veće cene pijaće vode u Boru

BOR – Na dnevnom redu 32. sednice Opštinskog veća bilo je 27 predloga odluka, od kojih je usvojeno 26, jer je sa dnevnog reda povučen predlog o imenovanju direktora Ustanove Sportski centar Bor. Za građane su najbitniji predlozi odluka o utvrđivanju cene pijaće vode i odvođenju otpadnih voda i sakupljanju, odvoženju i deponovanju komunalnog otpada.

Prema prvom predlogu odluke cena pijaće vode biće uvećana za 35 odsto. To znači de će, ukoliko predlog bude usvojen, građani kubni metar vode plaćati 52,92 umesto 39,20 dinara kolika je cena bila do sada, neprivreda 95,31 dinar, a privredni subjekti 144,74 dinara. Povećava se i cena odvođenja otpadnih voda koja bi po ovom predlogu za građane trebalo da iznosi 15,79 dinara, za neprivredu 28,08, a za privredu 31,72 dinara po kubnom metru. Mesečni račun za prosečno domaćinstvo koje potroši oko 20 kubnih metra vode biće veći za oko 300 dinara.

Usluge sakupljanju, odvoženju i deponovanju komunalnog otpada, naplaćivaće se 120 dinara po članu domaćinstva. U seoskim mesnim zajednicama za domaćinstva koja imaju više od četiri člana naplaćivaće se paušalno 400 dinara po domaćinstvu.

Članovi veća prihvatili su, između ostalog, i predlog odluke o prvom rebalansu budžeta u 2015. godini, izveštaje o radu javnih i javno komunalnih preduzeća, ustanova, opštinske uprave i javnog pravobranilaštva u 2014. godini.

Usvojeni su i predlozi odluka o obezbeđenju sredstava za izgradnju postrojenja za preradu pijaće vode, dopuni programa poslovanja Javno komunalnog preduzeća Toplana Bor, izmeni osnivačkog akta javnog preduzeća za stambene usluge i zameni javne rasvete štedljivim LED sijalicama.

O ovim predlozima izjasniće se odbornici Skupštine opštine Bor na sednici 10. jula.

[iframe frameborder=“0″ width=“600″ height=“338″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x2wc1rv“ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.