BOR- Nova, savremena i preciznija oprema, kao i aparati koji prate razvoj tehnologije, veoma su značajni za bolji i kvalitetniji rad lekara, a samim tim i za pacijente kojima je lekarska pomoć neophodna. Iako je finansijska situacija teška, u saradnji sa Ministarstvom zdravlja, menadžment Opšte bolnice u Boru pokušava da koliko može obnovi pojedine aparate i time poboljša uslove za rad u ovoj ustanovi. Ovog puta iz budžeta Republike Srbije za borsku bolnicu kupljena su tri savremena mikroskopa. Hematološka labaratorija poslednji put novi mikroskop dobila je 1979. godine.

„Mi smo u toku prošle godine Ministarstvu iskazali svoje potrebe za određenom opremom i uređajima. Ministarstvo je sagledalo naš zahtev i opredelilo određena sredstva, pa smo u ovoj tranši dobili tri mikroskopa, jedan za odeljenje patologije i dva za laboratoriju, hematološku i biohemijsku. Radi se o savremenim mikroskopima, a njihova cena je četiri miliona i 300 hiljada dinara. Ta sredstva izdvojena su iz budžeta Republike Srbije. Izlišno je da kažem koliko to i šta znači za naš nesmetan rad, ali i za bržu, savremeniju i precizniju dijagnostiku kada su naši pacijenti u pitanju“ – istakao je dr Goran Joksimović, v.d. direktora Opšte bolnice u Boru.

Menadžment Opšte bolnice u Boru od Ministarstva zdravlja u istom zahtevu tražio je i kardiološki ultrazvuk koji je ovoj ustanovi takođe neophodan za nesmetano i kvalitetnije funkcionisanje. Sredstva u iznosu od oko šest miliona dinara su odobrena, međutim javna nabavka još nije završena. Prema rečima doktora Joksimovića, procedura bi trebalo da bude završena u narednih mesec dana, pa bi Opšta bolnica u Boru uskoro mogla da dobije još jedan veoma značajan, savremeni aparat.

Novi mikroskopi za borsku bolnicu, 25. januar 2017. (RTV Bor)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *