Novi putevi za opštine u Braničevskom okrugu

ŽAGUBICA – Opštine Žagubica, Kučevo, Golubac i Petrovac na Mlavi od Ministarstva privrede dobile su 8,7 miliona dinara za izradu projekata za postavljanje komunalne infrastrukture.  Ova sredstva opštinama su odobrena na osnovu javnog konkursa. Ministarstvo privrede odabralo je 40 lokalnih samouprava koje će dobiti 80 miliona na ime pripreme projekata za unapređenje industrijskih i poslovnih zona, inkubatora i klastera, obnavljanje braunfild lokacija, kao i razvijanje saobraćajne i komunalne infrastrukture.

Od četiri opštine Braničevskog okruga, najviše novca Ministarstvo privrede dodelilo je Žagubici i Kučevu, 3.369.600 dinara, za pripremu dokumentacije za izgradnju puta Žagubica-Kučevo.

Na javnom konkursu bespovratna sredstva od Ministarstva privrede dobila je i opština Golubac, oko tri miliona dinara, za izradu dokumentacije za projekat „Izgradnja sekundarne kanalizacije za upotrebljenu vodu u naselju Golubac – faza 2“.

Kučevu je odobreno 1.350.000 dinara za pripremu „Projekta vodosnabdevanja opštine Kučevo“, a opštini Petrovac na Mlavi 900.000 za izradu projektno-tehničke dokumentacije za rekonstrukciju mosta kod Opšte bolnice.

Lokalne samouprave imaju obavezu da postupak javne nabavke za izradu projektne dokumentacije sprovedu odmah nakon odluke o dodeli sredstava. Sve neophodne aktivnosti dužne su da sprovedu do 15. novembra 2016. godine, što podrazumeva i zaključenje ugovora sa ponuđačem.

Novi putevi za opštine u Braničevskom okrugu, 20. septembar 2016. (RTV Bor)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *