Obeležen Dan Opštine Majdanpek

MAJDANPEK – Povodom 12. septembra, Dana Opštine Majdanpek, danas je  održana svečana sednica Skupštine Opštine koja je počela odavanjem pošte žrtvama korone i intoniranjem himne.

Predsednik Opštine Majdanpek Dragan Popović osvrnuo se na period između dva praznika, koji je, pre svega, obeležila epidemija Kovida 19, zbog čega u ovoj godini nisu, ili neće biti završene sve predviđene aktivnosti.

Ipak, puno toga je urađeno, naglasio je Popović, izdvajajući, pre svega, aktuelnu rekonstrukciju i dogradnju gradske toplane, zatim renoviranje seoskih domova kulture, rekonstrukciju ambulante u Rudnoj Glavi, izgradnju garaža za vatrogasna vozila i prilaznog puta do njih, zatim zamenu kotlova u osnovnim školama u Donjem Milanovcu i Vlaolu, kao i opremanje Predškolske ustanove „Marija Munćan“.

Kao i svake godine, povodom Dana Opštine dodeljene su nagrade „12. septembar“ najviše priznanje Opštine Majdanpek. Za postignute rezultate, doprinos u zapošljavanju, iskazane humanitarne pomoći smanjenju negativnih posledica pandemije, nagrađene su kineske kompanije Serbia Ziđin Copper doo Bor i Tiejuju Enginering & Construction Beograd.

Zahvaljujem na ovom velikom priznanju za nas, ali i potvrdi onoga što radimo. Ovo je nagrada i za sve Kineze koji su došli da žive i rade u Majdanpeku. Trudićemo se da postojeću saradnju i komunikaciju još više unapredimo i da i nadalje gradimo most saradnje“, istakao je Li Qiaorong, direktor kompanije Tiejuju Enginering & Construction Beograd.

Ovogodišnji dobitnici septembarskih nagrada Opštine Majdanpek su i Dom zdravlja „Dr Veroljub Cakić,“ za doprinos u smanjenju negativnih posledica Kovida 19 i Udruženje dijabetičara „Plavi krug“ Majdanpek za angažovanje i zalaganje u borbi protiv ove bolesti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *