Obnovljeni „Dani Banje“

Tradicija održavanja Dana Brestovačke Banje, duga više od dvadeset godina, posle prošlogodišnje pauze ove godine je uspešno vraćena. Nekoliko hiljada posetilaca u nekadašnjoj dvorskoj banji imalo je priliku da vidi inscenaciju dolaska knjaza Miloša Obrenovića u Brestovačku Banju, proba specijalitete koji su napravljeni u okviri takmičenja Zlatne ruke, pogleda izložbu suvenira i prezentaciju javnih preduzeća iz Bor i da poseti konak kneza Miloša Obrenovića i dvorac Aleksandara Karađorđevića.

Manifestaciju je svečano otvorio predsednik Opštine Bor Aleksandar Milikić, a u okviru programskog dela nastupila su kulturno umetnička društava iz Bora i okoline. Tradicionalno Dani Brestovačke Banje završavaju se u večernjim satima, paljenjem preobraženjske vatre.

Obnovljeni Dani Brestovačke Banje, 19. avgust 2017 (RTV Bor)

Dani Banje u Brestovačkoj Banji pored bora okupili su ove godine nekoliko hiljada posetilaca iz zemlje i inostranstva i više od stotinu izlagača. Organizatori manifestacije bili su borska Turistička organizacija i Centar za kulturu, pod pokroviteljstvom O

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *