Od 1. septembra pripravnost na Dečjem odeljenju borske Opšte bolnice

BOR – Normativima Instituta za javno zdravlje Srbije „Batut“, o broju zaposlenih u zdravstvenim ustanovama određenih srazmerno ukupnom broju stanovnika u Boru, propisano je da Dečije odeljenje borske Opšte bolnice ima samo tri pedijatra. Zbog nemogućnosti da sa samo tri lekara organizuje trosmenski rad, nadležni u borskoj bolnici odlučili su, da se na Dečijem odeljenju od 1. septembra uvede pripravnost u pojedinim smenama, odnosno da lekari imaju pasivna dežurstva i po pozivu dolaze na posao.

Pripravnost se radnim danima uvodi u drugu smenu od 15 do 23 sata, s tim što se najmlađi pacijenti upućuju na pregled u Dom zdravlja gde lekar dežura do 20 časova. Pripravnost će na snazi biti i subotom u prvoj smeni od 7 do 15 časova, kada je takođe pacijentima dostupan dežurni lekar iz Doma zdravlja. Nedeljom će na dečjem odeljenju bolnice biti pokrivene sve tri smene“, kaže dr Goran Joksimović, direktor Opštre bolnice Bor.

Dr Joksimović apelovao je na roditelje da decu na pregled uvek prvo odvedu u Dom zdravlja i tek sa uputom pedijatra dođu u bolnicu.

Svi pacijenti će biti zbrinuti, jer smo se na priprevnost odlučili u dogovoru sa kolegama i direktorom Doma zdravlja, ali apelujem na sugrađane da prvo odlaze u dečiji dispanzer u Domu zdravlja na dijagnostiku i terapiju, a tek ukoliko to ne urodi plodom da dođu u bolnicu“, dodaje direktor Opšte bolnice Bor.

Do kada će pripravnost na Dečijem odeljenju trajati za sada nije poznato. Prema rečima dr. Joksimovića iako je neophodno, povećanje broja zaposlenih za sada nije izvesno.

PRIPRAVNOST NA DEČIJEM ODELJENJU, 31.avgust 2018. (RTV Bor)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.