Od septembra jedno odeljenje manje u Tehničkoj školi Majdanpek

MAJDANPEK – Za 179 učenika osmog razreda, iz pet osnovnih škola u opštini Majdanpek, u Tehničkoj školi i Gimnaziji, naredne školske godine na raspolaganju će biti samo 120 mesta, odnosno četiri odeljenja.

Iako su prvobitnim planom upisa u Tehničku školu bila predviđena četiri odeljenja, Ministarstvo prosvete, na žalost, nije dalo saglasnost za formiranje odeljenja elektrotehničar informacionih tehnologija, za koje je, inače, bilo dosta interesovanja“, objašnjava Dragoslav Janković, direktor Tehničke škole u Majdanpeku.

Zaista smo bili neprijatno iznenađeni ovakvom odlukom nadležnog ministarstva, tim pre što je za ovo odeljenje bilo dosta interesovanja“, kaže Mario Madanović, profesor u ovoj školi.

Nabavkom raznih instrumenata i učila kojim smo kompletno opremili kabinet, stvorili smo uslove za odlično pokriven praktični deo nastave“, dodaje Dejan Đorđević, takođe, profesor u Tehničkoj školi.

Upravo zbog navedenih razloga nadležni u ovoj školi pokušaće preko Školske uprave u Zaječaru da od Ministarstva prosvete zatraže promenu odluke, odnosno formiranje ovog odeljenja. Da li će u tome uspeti, znaće se uskoro.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *