Pri kraju izrada projekata za kapitalne investicije u Boru

BOR – Grad Bor je tokom prošle godine izdvojio značajna sredstva za izradu nekoliko kapitalnih projekata za grad Bor, čija realizacija bi trebalo da omogući nogo bolje uslove za građane Bora.

Radi se o tri najveća projekta, rekonstrukciji opšte Bolnice, izgradnji treće visinske zone i zameni dela vodovoda u Boru i izgradnji dve nove toplane uz prebacivanje postojeće na drugi, alternativni tip goriva.

Vanredna situacija zbog virusa Kovid 19 u martu i aprilu usporila je izradu projekata, ali bi oni trebalo da budu završeni u narednih mesec ili dva.

Nakon toga, do kraja godine, očekuje se da, u saradnji sa kancelarijom za javna ulaganja Republike Srbije, počne njihova realizacija. Dopunom projekta rekonstrukcije bolnice, kao proširenje, predviđen je video nadzor i kontrola stanja bolesnika, solarno grejanje i izgradnja dodatnih parkinga. Za grad je predviđena izgradnja dve nove ekološke toplane, jedne u Novom gradskom centru, druge u ulici Jovana Dučića, kojima bi se rasteretila glavna toplana i osiguralo kvalitetno grejanje svih stanovnika, kaže Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *