Odbornici SO Bor sutra o izboru direktora

BOR – Na dnevnom redu sednice Skupštine opštine Bor, pred odbornicima će biti 36 predloga odluka.
Među najznačajnije predloge spadaju odluke o razrešenju i imenovanju  direktora u delu javnog sektora u Boru, u javno komunalnim preduzećima „Vodovod“, „Toplana“ i „3. oktobar“, u javnom preduzeću za stambene usluge „Bor“, „Direkciji za izgradnju Bora“ i „Borskom turističkom centru“. U ovim preduzećima završeni su konkursi za izbor direktora, a o njihovom imenovanju odlučivaće odbornici SO Bor. Među predlozima kadrovskih rešenja je i imenovanje v.d. direktora javnog preduzeća „Bogovina“, a za ovu funkciju predložen je Aleksandar Dimitrijević.
Odbornici će odlučivati i o angažovanju revizora za obavljanje eksterne revizije završnog računa opštine Bor, planu za subvencije borskoj Toplani u 2015. godini od 100 miliona dinara i planu poslovanja ovog javno komunalnog preduzeća.
Na dnevnom redu je i predlog odluke o utvrđivanju cena usluga u predškolskoj ustanovi „Bambi“ Bor, prema kojoj će za celodnevni smeštaj roditelji plaćati 3.540 dinara, a dosadašnji platni razredi biće ukinuti.
Još jedan predlog je stavljanje van snage odluke o javnim parkiralištima iz 2009. godine, jer u praksi nije zaživela. Ovom odlukom bilo je predviđeno formiranje službe za naplatu parking prostora u pojedinim delovima Bora i za uklanjanje starih, neregistrovanih vozila sa parkinga.
Odbornici SO Bor odlučivaće i o predlozima o utvrđivanju kriterijumima za sufinansiranje programa i projekata od javnog interesa i izmenama i dopunama odluke o sufinansiranju potreba i interesa građana u oblasti sporta i o predlogu preporuke predsednika Opštine Bor Živorada Petrovića da se januarski račun za grejanje stanovnicima mesne zajednice Metalurg umanji za 50 odsto, jer je bilo velikih problema sa vrelovodom pa u januaru grejanja nije bilo više od deset dana u ovom naselju.
Radio i Televizija Bor direktno će prenositi sednicu SO Bor.
[iframe frameborder=“0″ width=“480″ height=“270″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x2hl008″ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *