Odložen 46. Kup Đerdapa u jedrenju

MAJDANPEK – I ovog leta poslednji vikend u avgustu, u Donjem Milanovcu bio je rezervisan za Kup Đerdapa u jedrenju, jednu od najstarijih manifestacija u opštini Majdanpek. Zbog epidemiološke situacije 46. međunarodna jedriličarska regata odložena je za narednu godinu.

Miroslav Petković, selektor reprezentacije  Srbije u jedrenju, ceo svoj život vezao je za ovaj sport, posebno Kup Đerdapa.

Kada je Donji Milanovac u pitanju  krajnje sam subjektivan. Međutim, nisam jedini koji misli da upravo ovaj deo Dunava pruža izuzetne mogućnosti za jedriličarenje. Širina vode i povoljni vetrovi razlog su zbog kojeg ga učesnici Kupa Đerdapa iz inostranstva porede sa  čuvenim Lago di Garda, najvećim i po mnogim najlepšim jezerom u Italiji, ali i jednim od centara jedrenja”, napominje Petković.

Inače, Kup Đerdapa je jedriličarska regata sa najvišim rejtingom u našoj zemlji, u olimpijskim klasama Laser, 470, FIn i najpopularnijoj junioroskoj klasi “Optimist” odakle se regrutuju budući reprezentativci Srbije u jedrenju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *