U Boljevcu se planira izgradnja pogona za preradu drveta

BOLJEVAC- Sela su veoma važan segment u razvoju Opštine Boljevac jer dve trećine stanovništva živi u ruralnim sredinama. Zato lokalna samouprava u Boljevcu ulaže značajna sredstva u razvoj  infrastrukture, poljoprivrede, ali i u unapređenje industrijskih kapaciteta u seoskim sredinama. Da bi rešili problem nezaposlenosti, uz pomoć države,  razmatra se mogućnost otvaranja pogona za preradu drveta, tim pre jer je Boljevac, jedna od retkih opština,koja ima gotovo sve uslove za jednu takvu fabriku.

„ Borimo se za taj drvno-prerađivački pogon, a  očekujemo i pomoć države u pronalaženju investitora. Uz to imamo kvalitetnu sirovinu u dovoljnoj količini“, ekao je Nebojša Marjanović, predsednik Opštine Boljavac.

U saradnji sa stručnim službama Opštine Boljevac  ovih dana Razvojna agencija Srbije će odrediti potencijalnu lokaciju na ovom području i za sada ona ima prednost u odnosu na druge.

Namera je da se u budućem pogonu za preradu drveta, u kojoj će biti zaposleno od 100 do 150 žitelja okolnih sela, radi finalni proizvod. Osim što će doneti veći profit, fabrika je od izuzetnog značaja za razvoj ovog područja i ostanak mladih u selima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *