Završen jubilarni turnir u uličnom basketu „Street basket 2020“ u Boru

BOR – Finalnim utakmicama i takmičenjem u šutiranju trojki i slobodnih bacanja, u Boru je sinoć na šetalištu u ulici „Kralja Petra Prvog“ završen jubilarni petnaesti turnir u uličnom basketu, „Street basket 2020“.

Na turniru je tokom tri dana učestvovalo više od stotinu mladih košarkaša, podeljenih u 24 ekipe, a takmičenje je organizovano u pet uzrastnih kategorija, po principu tri na tri.

Učesnici turnira su se nadmetali i u izvođenju trojki i slobodnih bacanja. U šutiranju trojki najbolji je bio Sava Stanisavljević, dok je u izvođenju slobodnih bacanja najbolja bila Iva Tasić.

Organizator, košarkaški klub „Basket Bor“ za najbolje ekipe i najbolje izvođače trojki i slobodnih bacanja i ove godine obezbedio je nagrade.

U najmlađoj kategoriji takmičara rođenih 2010. i mlađih, prvo mesto je drugu godinu za redom osvojila ekipa Zicer, najbolji igrač bio je, kao i prošle godine Jovan Živanović, a najbolji strelac Mateja Pavlović. U kategoriji takmičara rođenih 2008. i 2009. godine prvo mesto zauzela je ekipa Magnis, najbolji igrač bila je Nina Mergl, a najbolji strelac Petar Rakić.  Među ekipama takmičara rođenih 2006. i 2007. najbolji je bio Dream Team. Za najboljeg igrača proglašen je Miloš Tasić, a strelca Pavle Kurić.

U kategoriji kadeta rođenih 2005. i 2006. godine prvo mesto zauzela je ekipa Čačanski, najbolji igrač bio je Aleksandar Savić, a najbolji strelac Veljko Jovanović. U najstarijoj kategoriji, igrača rođenih 2002. i 2003. godine najbolja je bila ekipa Hollywood 2, najbolji igrač Filip Ilić, a najbolji strelac Luka Takač.

Za najboljeg igrača turnira proglašena je Nina Mergl, koja je nastupala u kategoriji 2008/2009 godište.

Prema rečima organizatora slični turniri biće održavani i u narednom periodu, a cilj je afirmacija bavljenja košarkom i sportom uopšte, pre svega kod mladih od pionirske do juniorske kategorije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *