Održan 11. Memorijalni turnir u kuglanju za osobe sa invaliditetom „Spasoje Joković“

Kluba za sport i rekreaciju invalida u Boru  organizovao je 11. memorijalni turnir u kuglanju za osobe sa invaliditetom „Spasoje Joković“. Uz pomoć sponzora, Grada Bora i kineske kompanije Ziđin Koper, ugostili su sportske kolege iz Požege, Negotina i Jagodine i nastavili tradiciju sećanja na osnivača kluba i vrhunskog slepog sportistu Srbije Spasoja Jokovića.

BOR – U kuglani Sportskog centra „Bobana Momčilović Veličković“ održan je 11. memorijalni turnir u kuglanju za osobe sa invaliditetom „Spasoje Joković“. Domaćin, Klub za sport i rekreaciju invalida u Boru, ugostio je kao i prethodnih godina takmičare iz Požege, Jagodine i Negotina.

Uz pomoć Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja obezbedili smo pehare, medalje, zahvalnice, majice, a ove godine po prvi put imali smo i pomoć određenih sponzora, to su neka privatna preduzeća u Boru, kao i Grad Bor i kompanija Ziđin Koper koja nam je nedavno uručila donaciju vrednu 150 hiljada dinara i tom prilikom smo kupili stolice za kuglanu i kompletnu sportsku opremu koja nam je bila neophodna.  Nastavićemo i dalje da održavamo ovaj turnir, porodica Joković je uz nas i dokle god oni budu želeli mi ćemo organizovati ovaj memorijalni turnir“, naglasio je Jovica Stojanović, predsednik Kluba za sport i rekreaciju invalida u Boru.

Klub za sport i rekreaciju invalida u Boru je u kontinuitetu već godinama u samom vrhu kada su rezultati u pitanju. Od početka septembra, učestvovali su na dva državna prvenstva – u Valjevu na prvenstvu u pikadu osvojili su treće mesto a na državnom prvenstvu u sportskom ribolovu drugo mesto. Prilikom nedavne posete predsednika i sekretara Sportskog Saveza invalida Srbije borskom klubu, postignut je dogovor sa kineskom kompanijom o održavanju Državnog prvenstva u šahu na Borskom jezeru. Ovaj sportski događaj trebalo bi da bude održan u novembru, najavljuju u Kluba za sport i rekreaciju invalida u Boru.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.