BOLJEVAC – U cilju uspostavljanja funkcije interne revizije, opštine Boljevac i Sokobanja će formirati zajedničku jedinicu za ove poslove, udruživanjem kadrovskih, finansijskih i prostornih potencijala. Na ovaj način će u skladu sa propisima biti omogućena revizija svih budžetskih korisnika obeju opština i optimalno korišćenje finansijskih i kadrovskih resursa. Odborničko pitanje vezano za projekat izgradnje minihidrocentrale na Zlotskoj reci u selu Sumrakovac, postavila je Nataša Marković.

Dozvola za izgradnju ovog objekta izdata je u skladu sa svim republičkim propisima koji regulišu ovu oblast, procedura je trajala dugo, a ukoliko nove procene ukažu na štetnost investicije po životnu sredinu, investitor će morati da ih poštuje“, rekao je predsednik Opštine Nebojša Marjanović.

Inače na području Boljevca se već gradi minihidrocentrala na Crnom Timoku u ataru sela Valakonje.

Na sednici Skupštine opštine je usvojena ostavka direktorke Turističke organizacije, Aleksandre Blagojević, a za vršioca dužnosti skupština je imenovala Marinu Vasić, koja je rukovodila ovom ustanovom u prethodnom periodu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *