Opštinsko veće Majdanpek donelo rešenja o davanju u zakup prostora i zemljišta i javnoj svojini

MAJDANPEK – Opštinsko veće Majdanpek usvojilo je, na današnjem zasedanju, Rešenje o davanju u zakup nepokretnosti, prostora površine 65m2 preduzeću „Bortravel“ u Donjem Milanovcu, kao i 217 m2 građevinskog zemljišta, u gornjem delu Majdanpeka, za izgradnju objekta za beskontaktno pranje vozila.

Saglasnost je data i na Plan razmeštaja privremenih objekata u Majdanpeku i Donjem Milanovcu, a prihvaćena je i molba investitora da se zbog aktuelne epidemiološke i vanredne situacije u Donjem Milanovcu, uslovljene urušavanjem keja i sanacijom priobalja, produži rok za privođenje nameni prostora uz obalu Dunava, odnosno izgradnju hotela.

Članovi Veća doneli su i odluku o izdvajanju dodatnih sredstava za angažovanje još jednog, trećeg lekara, radiologa Kliničkog centra Srbije,

Angažovanjem vrhunskih lekara hirurga i radiologa, želeli smo da nivo zdravstvene zaštite žitelja opštine Majdanpek podignemo što je moguće više. Da je reč o pravom potezu potvrđuje i podatak o broju zainteresovanih građana u Majdanpeku i Donjem Milanovcu za preglede kod uvaženih lekara, sa kojima ćemo razgovarati i o proširenju zdravstvenih usluga, u smislu obavljanja određenih intervencija“, rekao je Dragan Popović, predsednik Opštine Majdanpek objašnjavajući ovu odluku.

Opštinsko veće Majdanpek prihvatilo je i Izveštaj Interresorne komisije za procenu potreba za pružanjem dodatne obrazovne, zdravstvene ili socijalne podrške deci i učenicima u opštini Majdanpek za prošlu godinu, a saglasnost je data i na Izveštaj o radu Narodne biblioteke Majdanpek u prošloj godini.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *