Opštinsko veće Majdanpek o poslednjem ovogodišnjem rebalansu i budžetu za 2020.godinu

MAJDANPEK – Današnja, 37. sednica Opštinskog veća Majdanpek počela je minutom ćutanja za Mihajla Sporića, nedavno preminulog mladog, srpskog fizičara, rodom iz Majdanpeka.

Nakon održane javne rasprave, pred članovima Veća našle su se odluke o poslednjem ovogodišnjem rebalansu, kao i predlog budžeta Opštine za 2020. godinu, projektovanom na milijardu i 75 miliona dinara. Planirani deficit od 45 miliona dinara biće nadoknađen iz prenetog neraspoređenog viška prihoda, iz ranijih godina.

Komentarišući realizaciju ovogodišnjeg budžeta, Dragan Popović, predsednik Opštine istakao je da je gotovo petina sredstava iz budžetske kase otišla za nabavku mazuta i remont  kotlova, kako bi grejanje u gradu normalno funkcionisalo.

Osim na ova dva dokumenta saglasnost je data i na Pravilnik o  sistematizaciji radnih mesta u Opštinskoj upravi, odnosno Kadrovski plan Opštine, sa 83 radna mesta, Odluku o raspisivanju konkursa za stipendiranje učenika i studenata u tekućoj školskoj godini, kao i na niz drugih dokumenata, od kojih će se većina naći na narednoj sednici Skupštine opštine Majdanpek.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *