Osmomartovski bazar ispred Doma kulture u Boru

0

Turistička organizacija “Bor” organizovala je i ove godine, drugi Osmomartovski bazar, prodajnu izložbu suvenira i poklona. Za učešće na bazaru prijavilo se 26 izlagača iz gradova timočkog regiona, Sokobanje i Niša, a najviše ih je iz Bora i okolnih sela.

BOR – U okviru obeležavanje 8. marta, međunarodnog Dana žena, borska Turistička organizacija i ove godine obezbedila je štandove i organizovala prodajnu izložbu ručnih radova za izlagače iz jugoistočne Srbije. Osmomartovski bazar rukotvorina prvi put je organizovan prošle godine, a s obzirom na odziv učesnika i posetilaca, odlučeno je da ovo bude prva manifestacija koja je ušla u kalendar turističkih dešavanja u Boru ove godine.  

U ponudi su suveniri od keramike, drveta i papira, dekupaž suveniri, nakit, ručni radovi, rukotvorine, kozmetički proizvodi, lekovito bilje i proizvodi od meda.

Zadovoljni smo i brojem prijavljenih izlagača i posetom bazaru. Na početku nam je kiša napravila mali problem pa smo štandove postavili na platou ispred Muzeja rudarstva i metalurgije, kako bi bili zaštićeni. Što se organizacije tiče nema nikakvih problema. Inače ovo je prvo dešavanje koje je ušlo u kalendar ovogodišnjih manifestacija koje organizuje borska Turistička organizacija„, kaže Vesna Drobnjaković iz Turističke organizacije Opštine Bor.

Osmomartovski bazar biće otvoren i sutra do 14 sati. U narednom periodu u planu je organizovanje i drugih manifestacija, kakve su Sajam lekovitog bilja, susreti sela, Prvomajski uranak i sabori igre, kažu u Turističkoj organizaciji Bor.

 

Osmomartovski bazar ispred Doma kulture u Boru, 7. mart 2017. (RTV Bor)
Turistička organizacija “Bor” organizovala je i ove godine, drugi po redu osmomartovski bazar, prodajnu izložbu suvenira i poklona. Za učešće na bazaru prijavilo se 26 izlagača iz gradova timočkog regiona, Sokobanje i Niša, a najviše ih je iz Bora i okoln

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *