Osnovci obeležili Svetski dan hrane

MAJDANPEK – Učenički parlament Osnovne škole  „Mihajlo Sporić,“ u Majdanpeku priredio je povodom Svetskog dana hrane, izložbu radova  od voća i povrća, koje su izradili učenici ove škole.
Osim što su prikazali svoju kreativnost bio je ovo način da se skrene pažnja na zdrave namirnice, koje u poslednje vrreme sve češće potiskuje takozvana brza hrana. Kako bi se tokom boravka u školi deca što zdravije hranila, u đačkoj kuhinji ove škole priprema se užina koja zadovoljava  standarde zdrave ishrane, a istovremeno ukusom i načinom na koji se priprema nailazi na dobar odziv kod dece.
,, Trudim se da im pripremam ono najviše vole da jedu, ali užina obavezno mora  biti kombinacija voća i povrća. Bude tu i pice, kiflica i drugog testa, ali ne industrijskog, već ručno umešenog i sveže ispečenog“, kaže Biljana Birišić, kuvarica u đačkoj kuhinji , koja je ovoga puta bila i u ulozi predsednice žirija za izbor najkreativnijeg rada izradjenog od voća i povrća.
Prva tri mesta, po oceni kuvarice Bilje,  osvojili su Mirko Nikolić, Lena Janković i Lena Anđelković i to za radove „Palme od paprika“ , „Zec od kupusa“, i   „Pingvin od patlidžana“.
http://youtu.be/EsAe8Tyrwkk

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *