Otvoren konkurs za finansiranje i sufinansiranje programa i projekata od javnog interesa u opštini Bor

0
BOR – Opština Bor će u 2015. godini finansirati i sufinansirati programe i projekte od javnog interesa, a ukupan iznos sredstva koja će biti izdvojen iznosi 4 i po miliona dinara.

Slaviša Buđelan
član Opštinskog veća u Boru ističe: „Javni konkurs otvoren je od 9. marta do 24. Marta 2015., a raspisan je za oblasti socijalne i boračko –invalidske zaštite, zatim zaštite lica sa invaliditetom i društvene brige o starima kao i društvene brige o deci i mladima, iz oblasti zaštite i promovisanja ljudskih i manjinskih prava, obrazovanja, stručnog usavršavanja, informisanja i međunarodne saradnje kao i održivog razvoja i razvoja humanitarnih i drugih programa. Pravo da konkuriše imaju udruženja građana i drugi pravni subjekti registrovani za obavljanje delatnosti društvenog i humanitarnog karaktera na teritoriji Opštine Bor, ali ne i organizacije koje nisu opravdale odobrena sredstva i nisu u potpunosti realizovale projekat po javnom konkursu iz prethodne godine“.
 
Osnovna merila i kriterijumi za ocenjivanje programa koji će se finansirati ili sufinansirati iz budžeta opštine Bor su: Usklađenost sa usvojenim strateškim dokumentima na nacionalnom i lokalnom nivou, usklađenost sa javnim potrebama i interesima građana, usmerenost ka što većem broju korisnika kao i stepen uspešnosti aplikanta u realizovanju prethodnih programa i projekata. Posebna merila kojim će komisija utvrđivati predloge su kvalitet projekta –izvodljivost, održivost i originalnost –maksimalno 30 bodova i aktuelnost projekta sa maksimalnih 20 bodova. Svu konkursnu dokumentaciju zainteresovani mogu da nađu na sajtu Opštine Bor www.opstinabor.rs,  delu lokalna samouprava-dokumenta ili u Odeljenju za privredu i društvene delatnosti Opštinske uprave u Boru.
[iframe frameborder=“0″ width=“480″ height=“270″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x2jrhci“ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *