Otvorena izložba slika i skulptura

0

BOR – Dvojica likovnih umetnika, Novica Stanković Lukin i Dragan Jovićević Macola potiču iz ambijenta netaknute prirode.

 

Prvi iz planinskog mesta na istoku Srbije, drugi iz geografski pitomije zapadne- rekla je viši kustos istoričar umetnosti Slađana Đurđekanović Mirić, otvarajući zajedničku izložbu slika i skulptura u galeriji borskog Muzeja rudarstva i metalurgije i dodala: „Obojica nose u sebi potrebu za likovnim izražavanjem i želju da svoje unutrašnje proživljavanje, dileme i razmišljanja podele sa drugima. Za prikazivanje i predstavljanje obilja različitih emocija koriste različita likovna sredstva izražavanja. Novica Stanković je izabrao slikarstvo i boju, Dragan Jovićević za skulpturu koristi prirodne materijale kamen i drvo. Jedan se izražava dvodimenzionalno, drugi stvara u tri dimenzije. Slikanje zoomorfnih figura za Stankovića je u funkciji nastavka priča iz bogate vlaške mitologije, a stvaralački izazov Jovićeviću predstavlja prikazivanje stanja svesti anonimnog čoveka i njegove bespomoćnosti u savremenom svetu. „

 

Otvaranju izložbe slika i skulptura Novice Stankovića Lukina i Dragana Jovićevića Macole u Boru prisustvovala je mnogobrojna publika, koja kako smatraju poznavaoci umetnosti sa ove izložbe neće izaći ravnodušna. Oni koji su propustili otvaranje, priliku da vide dela ovih umetnika, u galeriji borskog muzeja imaće do sredine juna.

 

[iframe frameborder=“0″ width=“600″ height=“450″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x2r2oq2″ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *