Oživljavanje Službe medicine rada u Majdanpeku

MAJDANPEK – Problem nedostatka lekara specijalista u majdanpečkim zdravstvenim ustanovama, Domu zdravlja i Opštoj bolnici, koje će ubuduće funkcionisati kao jedinstveni zdravstveni centar, prisutan je dugi niz godina. Upravo spajanjem ove dve ustanove omogućiće, između ostalog, bržu realizaciju kadrovskog plana, smatra doktor Dragan Fudulović, direktor Doma zdravlja „Dr Veroljub Cakić“, napominjući da je jedan od prioriteta rešavanje problema nedostatka lekara specijalista medicine rada i oživljavanje te službe, za kojom postoji veliika potreba

Svojevremeno je Dom zdravlja imao razvijenu Službu medicine rada, sa nekoliko lekara specijalista, što je i iziskivao broj radnika u vodećim privrednim preduzećima, poput Rudnika bakra, Fabrike bakarnih cevi, Zlatare. Sada je situacija potpuno drugačija i za te poslove povremeno se angažuju lekari iz drugih gradova. Nadamo se da ćemo uskoro uspeti da dobijemo specijalizacije za naše lekare i na taj način rešiti ovaj kadrovski problem“,  kaže dr Fudulović.

Uz to majdanpečkom zdravstvu trenutno nedostaju pedijatri, ginekolozi i još jedan radiolog, s obzirom na to da se očekuje dobijanje multislajsnog skenera za potrebe pacijenata sa područja opštine Majdanpek.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.