Počela zamena vrelovodne mreže u Boru

0

Trećina podstanica u Boru i veliki deo vrelovoda biće u narednom periodu zamenjen. Radovi se finansiraju iz KFV kredita, a zamena cevi počela je na tri lokacije u gradu, kao i priprema podstanica.

BOR – Na tri lokacije u Boru počela je zamena vrelovodne mreže, predviđena programom i kreditom dobijenim od KFV razvojne banke. U naredne dve godine planirana je zamena 11 kilometara vrelovodne mreže i 53 podstanice koje nisu urađene u prethodnom periodu.

Ove godine do sredine septembra planirana je zamena oko 5 i po kilometara vrelovoda, a radovi su počeli u ulici Nikole Pašića, u Novom Gradskom Centru i u okolini škole „Vuk Karadžić“.

„Imali smo problema sa gradskom toplanom poslednjih dvadeset godina. Nikada se nije ozbiljno pristupilo rešavanju problema grejanja naših sugrađana na teritoriji grada. Mi smo prošle godine pustili u rad toplanu na gas, gradiće se nova toplana na prostoru Centroistoka, a uporedo sa tim, zahvaljujući ljudima iz Toplane, ušli smo u KFV program. Povukli smo šest miliona evra namenjenih zameni vrelovoda i podstanica. Između ostalog, biće urađene podstanice za svih osam lamela u Četvrtoj mesnoj zajednici i za naselje GHI. Time ćemo dobiti još kvalitetnije grejanje“, rekao je gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić i dodao da se očekuje da u naredne dve godine počne i gradnja gasovoda, koji bi za Bor mnogo značio.

Prema rečima nadležnih u borskoj Toplani, ukupna vrednost radova je oko šest miliona evra, a zamenom vrelovoda dobiće se sigurnije snabdevanje potrošača i ostvariće se uštede, jer se sprečavaju gubici na mreži. Kredit je dobijen po veoma povoljnim uslovima, sa rokom otplate od deset godina.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *