Počelo probno polaganje male mature

BOR – Izradom testa iz matematike, danas u 13 časova, u celoj Srbiji je počelo probno polaganje male mature. Sve borske osnovne škole su na vreme preuzele testove i obezbedile sve tehničke uslove, uključujući i propisane epidemiološke mere.

„U Borskim osnovnim školama blizu 400 učenika osmog razreda izaći će na probno polaganje male mature. Sve škole su na vreme preuzele testove i obezbedile sve tehničke uslove, uključujući i propisane epidemiološke mere, merenje temperature učenicima na ulazu u školu, dezinfekciju ruku, nošenje zaštitnih maski. Učenici su podeljeni u grupe, ne veće od 15 đaka.Probni završni ispit je verna simulacija procesa završnog ispita, gde učenici i zaposleni prolaze kroz utvrđene procedure ispita  kao što su vreme dolaska, potreban pribor, postupanje i pravila pre, u vreme i nakon završnog ispita, organizacija prostora i rada, uloge odeljenjskog starešine i dežurnih nastavnika. Cilj organizovanja probnog završnog ispita je i provera koliko su učenici u ovom trenutku spremni za završni ispit i na čemu treba raditi u narednom periodu“, kaže Radiša Petković, koordinator rada borskih osnovnih škola.

Probno polaganje male mature učenici će nastaviti sutra u 9 časova izradom testa iz srpskog, a od 11 i 30 kombinovanog testa. Za rešavanje svakog testa na raspolaganju im je 120 minuta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *