SRBIJA, BOR – Drugo polugodište u osnovnim i srednjim školama u Srbiji počinje 20. januara. Prema kalendaru obrazovno vaspitnog rada učenici će uskoro ponovo imati kraću pauzu, jer se u školu neće ići dva dana povodom Sretenja, državnog praznika koji se obeležava 15. i 16. februara. Učenici osmog razreda i ovaj kraći raspust trebalo bi da iskoriste za pripreme, jer se kraj školske godine bliži.

Svetlana Modec
koordinator rada osnovnih škola Boru kaže: „Školska godina za učenike osmog razreda završava se 30. maja, datum polaganja male mature još nije preciziran, kao ni datum polaganja probnog testa. Sigurno je da će probni test biti održan u aprili i učenici će imati priliku da osim iz srpskog odnosno maternjeg jezika i matematike, provere svoje znanje kroz kombinovani test iz još pet predmeta –biologije, geografije, istorije, fizike i hemije. Ove godine primeniće se i novi način bodovana, po 10 poena za svaki test-što znači da će uspeh na maturi nositi 30 poena, a uspeh tokom školovanja maksimalnih 70 poena. U borskoj opštini na malu maturu trebalo bi da izađe 437 osmaka“.
 
 
Zbirke zadataka za pripremu male mature su u prodaji učenici mogu da ih kupe u knjižarama ili da ih naruče preko škole. Cena kompleta iznosi 600 dinara. Iz osnovnih škola u Boru obaveštavaju i roditelje budućih đaka prvaka, da do 30. januara, na osnovu zahteva izvan reonizacije svoju decu mogu da upišu u željenu školu.
[iframe frameborder=“0″ width=“560″ height=“315″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x2f25u4″ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *