Rok za legalizaciju objekata produžen za šest meseci

BOR – Iako su prvi zahtevi za legalizaciju objekata upućeni još 2003. godine, mnogi građani još nisu završili proceduru. Novembra prošle isticao je još jedan krajni rok za legalizaciju, ali zbog nedovršenih procedura, pa i zbog toga što su mnogi građani odustajali, rok je ponovo produžen za novih šest meseci. Opštini Bor dostavljeno je oko 1800 ovakvih zahteva, uglavnom za vikendice, ekonomske i pomoćne objekte na selima, ali i dograđene delove objekata u gradu.

„Novim Zakonom o planiranju i izgradnji, u delu koji se odnosi na legalizaciju, rok je produžen za šest meseci. Sada je krajnji rok za legalizaciju objekata 1. maj 2015. godine. Ukupno imamo 1350 zahteva koji još nisu rešeni po Zakonu iz 2013. godine, ali imamo i 530 starih zahteva koji se smatraju regularnim. To je ukupno 1880 zahteva. Prošle godine pozitivno smo rešili 101 zahtev, odnosno izdata je 101 upotrebna ili građevinska dozvola, a 31 postupak je obustavljen zbog odustajanja ili neispunjavanja uslova. Ono što je svima neophodno za legalizaciju, jesu geodetski snimak objekta, projekat izvedenog objekta i dokaz o pravu svojine“
– istakao je Milomir Veljković, samostalni stručni saradnik Odeljenja za urbanizam.
 
Iz Odeljenja za urbanizam, građevinske i komunalne poslove opštine Bor, apeluju na građane koji su započeli proceduru, bez obzira na to da li im je stigao poziv, da se obrate nadležnima u Opštinskoj upravi i na vreme okončaju započeti proces legalizacije.
[iframe frameborder=“0″ width=“480″ height=“270″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x2f25rw“ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.