Počinje izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda

BOR-U naselju „Metalurg“ u Boru ovih dana počinje izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda. Projektom je predviđena rekonstrukcija postojećeg objekta za istu namenu, sagrađenog pre više od tri decenije, koji nikad nije radio, i postavljanje nove opreme.

Postojeći objekat moramo potpuno da rekonstruišemo, a gradimo i poseban deo gde će biti postavljena potpuno nova oprema“,rekao je Slaviša Frišković, pomoćnik gradonačelnika Bora.

 Kapacitet  novog postrojenja  za prečišćavanje otpadnih voda je sasvim dovoljan za naselje Metalurg. Ukoliko bude rastao broj stanovnika postoji mogućnosti  da se njegovi kapaciteti  povećavaju.

Postrojenje je predviđeno za potrebe 1.600 stanovnika, koliko ih ima u ovom naselju.Njegov kapacitet je 150 kubnih metara na dan,odnosno oko šest na sat otpadnih voda“, dodao je Frišković.

Do sada su otpadne vode iz borskog naselja „Metalurg“ oticale u Brestovačku reku, što može da ima velike posledice na životnu sredinu. Nakon tretiranja otpadnih voda situacija se značajno menja.

Pročišćena voda je kvaliteta druge klase i na  ovaj način ćemo rešiti decenijski problem naselja“, naglasio je Frišković.

U zavisnosti od vremenskih prilika postrojenje bi trebalo da bude završeno do kraja godine. Vrednost investicije je blizu 300 hiljade evra,a  finansijska sredstva su obezbeđena iz gradskog budžeta..

Počinje izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, 22. oktobar 2018. (RTV Bor)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.