BOR – Nenad Matejević iz Bora jedan je od petnest uspešnih polaznika obuke za bravare-zavarivače i termofasadere koju je organizovala borska Nacionalna služba za zapošljavanje u saradnji sa Narodnim univerzitetom u Nišu. . Završio je Mašinsko elektrotehničku školu i na posao čeka već četiri godine. Pošto ne može da nađe zanimanje za koje se školovao odlučio je da se prekvalifikuje za termofasadere.
„U mojoj struci nema posla i zato pokušavam da prekvalifikacijom dođem do radnog mesta. Obećanja postoje, pa ćemo videti“ – kaže Nenad Matejević.
Od 15 polaznika obuke, sedam nezaposlenih lica iz Bora sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje prekvalifikovalo se za posao bravara zavarivača, a osam za termofasadere.
„Na evidenciji nemamo lica ovih zanimanja i procenili smo da tržište traži ljude koji znaju to da rade. Posle prakse mogu i samostalno da registruju radnju“ – rekla je direktor filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u Boru Sonja Stanković.
Prilikom podele sertifikata, predstavnici borske filijale promovisali su osam javnih poziva i dva konkursa u cilju realizacije programa i mera aktivne politike zapošljavanja u ovoj godini.

[iframe src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x2lnp4u“ width=“600″ height=“450″ frameborder=“0″ allowfullscreen=“allowfullscreen“ ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.