Povećan broj turista u Boljevcu

BOLJEVAC – Rezultatima postignutim u 2018. godini osim u lokalnoj samoupravi, zadovoljni su i u zaposleni u Turističkoj organizaciji, jer su obogaćenom i kvalitetnijom ponudom privukli pažnju većeg broja posetilaca.

2018. godina je za nas bila šarolika i po pitanju projekata kao i po pitanju obilaska Rtnja, Bogovinske pećine i Zavičajne kuće u Ilinu. Godina je bila uspešna po pitanju broja inostranih turista, posebno iz Bugarske, a što je rezultat našeg učešća na sajmu u Sofiji“, kaže Aleksandra Blagojević, direktor Turističke organizacije opštine Boljevac.

Jedan od najposećenijih turističkih lokaliteta u opštini Boljevac je Bogovinska pećina, koja beleži dve i po hiljade turističkih poseta. Od 2013. godine kada je završeno njeno unutrašnje uređenje, postavljena rasveta i napravljena staza duga 540 metara, ovaj biser prirode posetilo je više od deset hiljada turista.

Projekat koji smo radili je projekat uz podršku Ministarstva turizma i  telekomunikacija i u partnerstvu sa Bugarskom, a koji se odnosi na izgradnju infocentra i dva apartmana na Rtnju. Očekujemo završno odobrenje i da će radovi početi tokom godine. Drugo što je za nas važno je plan detaljne Bogovinske pećine jer je neophodno uređenje prostora ispred i oko pećine kako bi se i ta ponuda i sadržaji za turiste upotpunili“, dodaje Aleksandra Blagojević, direktor Turističke organizacije opštine Boljevac.

Poslednjih godina za mnogobrojne posetioce iz zemlje i sveta obezbeđena je kvalitetnija ponuda objekata za smeštaj turista. Turizam kao svoju razvojnu šansu prepoznali su i brojni meštani koji su se opredelili za ovu granu privrede.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.