Povećanje broja obolelih od Kovid-a i u Boru

Već četiri godine korona virus preti stanovništvu širom sveta. Ciklično se povećava i smanjuje broj zaraženih, a virus menja svoju strukturu. Trenutno su kod nas aktivna dva podtipa Kovid-a, a poslednjih sedmica povećava se broj pozitivnih osoba. Tako je i u Boru.

BOR – Epidemiološka situacija na području grada Bora je nesigurna. Blago se povećava broj zaraženih korona virusom. Za sada je na ovaj virus pozitivno oko tridesetak građana. Oni imaju blažu kliničku sliku i uglavnom je reč o radno angažovanim osobama.

Zbog naglog povećanja broja obolelih na području Srbije pooštene su mere zaštite. Obavezno je nošenje maske u svim zdravstvenim ustanovama, kako za zaposlene tako i za pacijente, a obavezno je i testiranje svih kod kojih postoji sumnja na Kovid, kao i smeštenih na onkološkim, hematološkim i gerijatrijskim odeljenjima zdravstvenih ustanova.

Na zalihama borskih epidemiologa su, za sada samo Fajzerove vakcine protiv Kovida, a vakcinacija je moguća svakog radnog dana od 7 do 17 sati u Službi epidemiologije Doma zdravlja.

 

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.