Požar u Luki

BOR – Požar koji je u subotu izbio u selu Luka u borskoj opštini je potpuno ugašen. Vatra je zahvatila više od trideset hektara niskog rastinja i stigla na pedesetak metara od pojedinih stambenih objekat, ali je zahvaljujući intervenciji vatrogasaca i meštana sprečena veća materijalna šteta.

„Požar je buknuo u subotu pored groblja i ogromnom brzinom se proširio na okolinu. zahvatio je trideset do četrdeset hektara niskog rastinja, trave i suvog granja. Zahvaljujem se vatrogascima i meštanima na pomoći u gašenju, jer bi bez njih šteta sigurno bila nekoliko puta veća. Vatra je stigla na dvadesetak metara od kuća na Lučkom polju, ali smo uspeli da  ih zaštitimo, tako da nije bilo oštećenja. Vatru smo potpuno savladali sinoć, ali još uvek postoji mogućnost za izbijanje novih požara.“ – kaže Boban Žikić, predsednik Saveta mesne zajednice Luka

U požaru su oštećeni i noseći stubovi niskonaponskih električnih vodova, a ekipe Elektrodistribucije su na terenu, ojačavaju i osiguravaju stubove.

Prema rečima nadležnih u mesnoj zajednici Luka teren se stalno proverava zbog mogućnosti da dođe do novih požara. U Luki dežuraju pripadnici vatrogasne jedinice, a uz pomoć JKP Treći oktobar, u toku je raščišćavanje terena i izrada protiv požarne barijere duge osam kilometara.

[iframe frameborder=“0″ width=“600″ height=“450″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x315cv0″ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *