Pred zimu prestale da rade fontane

BOR- Radnici Javno komunalnog preduzeća Vodovod  počeli su demontažu fontane „Jezerce“ kod Ustanove Sportski centar u Boru. U toku je pražnjenje fontane.

Nakon sklanjanja pumpi, ja očekujem da će sva voda iz jezerceta biti ispumpana do sutra“, rekao je Goran Pavić“, vd direktora u JKP Vodovod.

Pred predstojeću zimu preostale četiri fontane su prestale da rade. Nažalost jedna je ove godina radila povremeno,a druga  je demontirana tokom leta.

Na fontani kod kapije Bora ukradena je kabla za napajanje struje u dužini od 30 metara, i od juna nije radila. Kabla nije obezbeđena,jer nisu bila isplanirana sredstva za nabavku kable. Kod fontane kod Robne kuće problem je što nam nije dozvoljeno dalje korišćenje električne energije za njen rad“, dodao je Goran Pavić.

Za održavanje fontana u Boru  iz opštinskog budžeta je ove godine utrošeno milion dinara. Naredne godine u planu je da se iz opštinske kase izdvoje dvostruko veća finansijska sredstva zbog saniranja pumpi i nabavke kable koja je ukradena sa fontane kod Kapije Bora.

 

Pred zimu prestale da rade fontane, 29. novembar 2017 (RTV Bor)

https://www.youtube.com/edit?o=U&video_id=C-iu6K5nqFk

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.