Predloženi novi direktori u „Vodovodu“ i Sportskom centru

0

Članovi Gradskog veća u Boru usvojili su na današnjoj sednici 43 predloga odluka koje će se naći na narednoj sednici Skupštine grada Bora. Odbornici će, između ostalog, odlučivati o imenovanju direktora u pojedinim javnim preduzećima, izveštajima i programima rada javnog sektora, ali i o pravilniku za isključenje građana sa sistema daljinskog grejanja.

BOR – Članovi Gradskog veća u Boru usvojili su na 89. sednici 43 predloga odluka koji će se naći na narednoj sednici Skupštine grada Bora. U najvažnije predloge spadaju oni koje se odnose na kadrovske promene u javnom sektoru. Nakon što je direktor borskog „Vodovoda“ Goran Pavić podneo ostavku na ovu funkciju, za vršioca dužnosti direktora je predložen Živorad Petrović, nekadašnji predsednik opštine Bor i bivši direktor „Toplane“. Posle isteka mandata v.d. direktora Sportskog centra „Bobana Momčilović Veličković“ Zaviši Milosavljeviću, za ovu funkciju predložena je Ivana Lukić. Doneta je i odluka o pokretanju konkursa za izbor direktora u JKP „3. oktobar“.

Među predlozima odluka bili su i izveštaji o radu javnih preduzeća i ustanova u 2023. godini, prema kojima su samo Bogovina i Zoološki vrt zabeležili negativno poslovanje. I borska Toplana je zabeležila pozitivno poslovanje u 2023. godini, ali pre svega zahvaljujući subvencijama iz budžeta Grada Bora. Između ostalog usvojen je i predlog pravilnika o isključenju korisnika sa sistema daljinskog grejanja. O usvojenim predlozima odlučivaće odbornici Skupštine grada Bora na narednoj sednici.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *