U Kovid bolnici u Nišu juče je preminuo tridesetsedmogodišnji V.M. iz Zaječara. Reč je o poznatom zaječarskom muzičaru, a pretpostavlja se da se zarazio tokom nastupa na nekom od veselja.

Na osnovu današnjeg izveštaja u Zaječaru su još tri osobe pozitivne na kovid-19, sve muškog pola, starosti 14, 47 i 67 godina. Trenutno se čekaju rezultati za 200 uzoraka PCR testiranih građana Zaječara.

Od početka pandemije za 167 osoba, iz Zaječara, utvrđen je kovid-19 pozitivan rezultat testa od čega su 122 osobe izlečene. Sem jedne pozitivne osobe, smeštene u covid bolnici u Nišu, ostala inficirana lica se nalaze na lečenju u Zdravstvenom centru Zaječar (27 osoba na infektivnom odeljenju i 13 osoba na Grudnom) ili u kućnoj izolaciji. Od početka pandemije u Zaječaru je testirana 2951 osoba.

Iz Štaba za vanredne situacije grada Zaječara upozoravaju da se svi moraju pridržavati propisanih mera i naglašavaju da poseban rizik, koje su službe Gradske uprave i Štaba za vanredne situacije uočile jeste masovno, večernje i noćno okupljanje mlađe populacije u javnim parkovima i na “Popovoj plaži” bez poštovanja ijedne propisane mere zaštite.

Кako je najavio gradonačelnik Zaječara Boško Ničić, ŠVS Zaječara će zasedati, u četvrtak, odmah nakon zajedničkog sastanka načelnika oba Upravna okruga (Zaječarskog i Borskog) sa gradonačelnicima i predsednicima opština.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *