U Majdanpeku šest zaraženih, jedna osoba preminula od posledica korone

MAJDANPEK – U opštini Majdanpek zvanično je Kovidom-19 inficirano šest osoba koje se nalaze na lečenju u Kliničkom centru Niš, gde je bila hospitalizovana i osoba koja je u međuvremenu izgubila bitku sa koronom.

U kućnoj izolaciji trenutno je dvadesetak lica i kod većine je primećeno da ne poštuju mere karantina, već sa temperaturom i simptomima sumnjivim na koronu šetaju gradom“, upozorava doktor Dragan Fudulović, direktor Doma zdravlja u Majdanpeku, apelujući da se strogo poštuju mere izolacije, kako bi se sprečilo dalje  širenje zaraze.

On, takođe, naglašava da je jedan od većih problema i to što se na rezultate PCR testova čeka po nedelju i više dana, pa se tako od prošlog utorka iz  laboratorije „Vatreno oko“ čekaju nalazi za 18 pacijenata.

Inače, dnevno se Covid ambulanti u majdanpečkom Domu zdravlja javi između 30 i 40 pacijenata, zbog čega se razmatra mogućnost rada dnevne bolnice, u kojoj bi odgovarajuću terapiju longacefom, koji se prima isključivo u bolničkim uslovima, primali pacijenti koji osim upale pluća nemaju drugih komplikacija.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.