Prijava penzionera za besplatno lečenje u srpskim banjama do 31. maja

BOR – Republički fond penzijsko i invalidskog osiguranja i ove godine preko organizacija penzionera, obezbeđuje banjsko lečenje, odnosno rehabilitaciju u 15 banja u Srbiji.

Pravo da konkurišu imaju penzioneri koji su primaoci starosne, invalidske, porodične i poljoprivredne penzije, a čija penzija ne prelazi iznos od 29.398 dinara. Za borske penzionere je predviđeno 216 paketa za ovu vrstu odmora i rehabilitacije. Za prijavu je potrebno popuniti formular u prostorijama Opštinskog odbora Organizacije sindikata penzionera „Nezavisnost“ u ulici Boško Buha 6/3, radnim danima od 10 do 14 časova, i tom prilikom dostaviti neki od poslednjih penzionih čekova na uvid, kao i medicinsku dokumetaciju koja opravdava zahtev za boravak u banji, jer će na taj način imati veće šanse da dobiju ovu pomoć države“, kaže Dušan Dumitrašković, predsednik OO Sindikata penzionera „Nezavisnost“.

Prijava traje do 31. maja, a do 8. juna biće poznato ko je ostvario pravo na besplatno banjsko lečenje, dodaje Dumitrašković.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *